MenuMenu

Christelijke Kinderboekenmaand: Bibbers, je hoeft niet bang te zijn (7 artikelen)

Spannender dan ooit...!

Op maandag 2 oktober start de Christelijke Kinderboekenmaand 2017 met als thema Bibbers, je hoeft niet bang te zijn. Dit thema sluit op positieve manier aan bij het thema van de CPNB voor de Kinderboekenweek: ‘Gruwelijk eng!'. 

Basisscholen die leesbevordering als speerpunt van het onderwijs zien, doen mee aan de Kinderboekenmaand 2017. Met drie nieuwe actieboeken (voor onder, midden en bovenbouw), een CD met nieuwe kinderliedjes en de onmisbare werkmap boordevol met lessuggesties, kun je weken aan de slag met het jaarthema Bibbers in je buik over 'bang zijn'.De actieproducten van de Kinderboekenmaand zijn zeer geschikt om te gebruiken op op school of in kindernevendiensten: er is materiaal voor elke leeftijdsgroep.

De aktieproducten

Aktieboek peuters en kleuters: Bange Barend leert vliegen van Linda Bikker.
Aktieboek middenbouw (groep 5 en 6 - 7 t/m 9 jaar) Dieven in de buurt! van Judith van Helden
Aktieboek bovenbouw (groep 7 en 8 - 10+) Als je durft! van Ineke Kraijo.
CD Bibbers met nieuwe kinderliedjes

De centrale auteurs van de Kinderboekenmaand 2017


Linda Bikker (1979) is geboren in Gouda en groeide op in Reeuwijk. Ze is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze schreef een aantal boeken voor jonge kinderen (Suus en Sem gaan sparen, Eet smakelijk Jet, Speuren in het bos). Naast schrijver is Linda Bikker ook tekenaar. Ze illustreert ondermeer voor Kits (Terdege) en Clik (HGJB). Het aktieboek Bange Barend heeft ze ook zelf geïllustreerd.

Ineke Kraijo (1974) schreef verschillende kinderboeken en historische romans (Kate, Rosie, Eileen, Over de grens, Fietsendieven. Kraijo was advocaat in zaken van straf- en familierecht. Ze moest dit werk, tot haar spijt, neerleggen als gevolg van een chronische ziekte. Naast het schrijven van (kinder)boeken is ze taaldocent en draagt ze bij aan educatieve uitgaven.

Judith van Helden (1979, Emmen) woont in Zwolle, is getrouwd en heeft vier kinderen. Al op de basisschool was schrijven een hobby. Het eerste boek dat van haar verscheen was Sam en Sara. Daarna volgenden er nog meer dan tien andere boeken. Ook geeft ze les op een basisschool. Ze schrijft haar boeken gewoon in de woonkamer, achter haar laptop.

Bestellen?


U kunt nu al uw bestelling plaatsen via deze website. U kunt ook het bestelformulier downloaden en naar ons opsturen of mailen. U heeft uw bestelling voor het begin van de Kinderboekenmaand in huis. Wilt u al eerder beginnen met de voorbereiding? Vanaf half augustus kunnen wij u (een deel van) de werkmap digitaal aanleveren. Neemt u hiervoor contact met ons op. Uw contactpersoon: Erik Verhagen  (e.verhagen@schuilplaats.org, 078-6913068).