MenuMenu

DVD ALBLASSERWAARD IN VROEGER TIJDENReviews (0)

DVD ALBLASSERWAARD IN VROEGER TIJDEN - EN068
De makers van de DVD De Alblasserwaard in vroeger tijden gaan terug in de geschiedenis van de Alblasserwaard. U ziet het gebied door de ogen van onze voorouders. Dereis begint in de vroege ijstijd en eindigt in het heden.

We gaan duizenden jaren terug. Mensen wonen op zandheuvels, ofwel donken. Ze leven van de visvangst en de jacht. De bruine beer komt nog voor in het gebied. De bewoners van de Alblasserwaard leven van het water, maar tegelijkertijd doet datzelfde water ze telkens op de vlucht slaan.

In Hardinxveld-Giessendam vinden archeologen in 1997 het oudste menselijke skelet, dat ooit in Nederland werd aangetroffen. Onderzoek toonde aan dat het een vrouw was, later Trijntje genoemd. Ze leefde in de steentijd, meer dan 7.000 jaar geleden.

De Romeinen veroveren jaren later het gebied. Ze vestigen zich onder andere rond Gorinchem, Papendrecht, Alblasserdam en Oud-Alblas.

Op 15 augustus 1610 gaat de Baronie Liesveld over op het geslacht Nassau. Maar welke binding heeft ons koningshuis nu nog met Liesveld?

In 1953 teisteren overstromingen de Alblasserwaard. Op de DVD zijn unieke archiefbeelden te zien van deze ramp in de streek.

De DVD geeft een goed beeld van de historie van de Alblasserwaard. Opnamen zijn gemaakt in verschillende jaargetijden, onder soms bijzondere weersomstandigheden, in zowel de vroege ochtend als de late avond en zelfs in de nacht.
Prijs:
€ 13,95
Artikelnr:
EN068
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review