MenuMenu

HITLERS FURIENReviews (0)

HITLERS FURIEN - LOWER, WENDY - 9789000306213

Spraakmakend boek over Hitlers vrouwelijke beulen

 

Hitlers furiënis een verbluffend boek over de onderbelichte rol die Duitse vrouwen speelden aan het Oostfront. Deze vrouwen waren niet alleen getuigen, maar vaak ook gewetenloze daders. Vele jonge verpleegsters, onderwijzeressen, secretaressen en echtgenotes zagen de opkomst van de nazi’s en de vernietigende zucht naarLebensraumals een kans om rijkdom en fortuin te vergaren in het‘wilde oosten’.

 

Wendy Lower presenteert na twintig jaar archiefonderzoek in Oost-Europa en het voeren van honderden interviews met betrokkenen het overtuigende bewijs dat vrouwen een net zo’n grote rol hadden in de Holocaust als de mannelijke beulen waarover al zoveel boeken zijn geschreven. Ze schetst een schokkend beeld van Hitlers vrouwelijke beulen aan het Oostfront.

 

‘Hitlers furiënzal worden ervaren en herinnerd als een keerpunt in Holocaust-én vrouwenstudies.’ Timothy Snyder, schrijver vanBloedlanden

 

De AmerikaanseWendy Loweris docent geschiedenis aan de Ludwig Maximillan Universiteit in München. Ze heeft sinds 1992 archief- en veldonderzoek in Oost-Europa verricht en gepubliceerd over de Holocaust.
Auteur:
LOWER, WENDY
Prijs:
€ 32,50
Artikelnr:
9789000306213
Levertijd:
2 a 3 werkdagen
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review