MenuMenu

FRANCISCUS VAN ASSISI ONTMOET DE SULTANReviews (0)

FRANCISCUS VAN ASSISI ONTMOET DE SULTAN - MOSES, PAUL - 9789089723253
In Franciscus van Assisi ontmoet de sultan schreef onderzoeksjournalist, Paul Moses, een boek over de ontmoeting van Franciscus van Assisi en Sultan Malek al-Kamil. Deze bijzondere ontmoeting vond in 2019 precies 800 jaar geleden plaats.

Het was midden in de Vijfde Kruistocht, maar Franciscus en de sultan lieten zich niet meeslepen door de vijandige en gewelddadige houding van hun tijdgenoten en ook niet door allerlei vormen van verdachtmaking en demonisering van de tegenstander. Zij zochten de ontmoeting en daarin herkenden zij bij elkaar een verlangen naar vrede. Dat was de innerlijke kracht die hen met elkaar verbond en de vijandige houding deed overstijgen.

Paul Moses, een Amerikaanse onderzoeksjournalist, schreef een boek over deze ontmoeting. De aanleiding hiertoe was omdat hij geschokt is door de aanslag op de Twin Towers in New York in 2001, de Irakoorlog in 2003 en het negatieve klimaat dat daardoor in zijn land was ontstaan. Hij werd gemotiveerd om die wonderlijke ontmoeting van Franciscus en de sultan nader te verkennen. In deze tijd staat de relatie met moslims nog steeds onder spanning in veel landen, ook in Europa. Daarmee blijft het verhaal van de ontmoeting van Franciscus en de sultan actueel, als een icoon van een andere manier van omgaan met elkaar, niet op basis van geweld maar op grond van onderliggende gemeenschappelijke verlangens.
Auteur:
MOSES, PAUL
Prijs:
€ 24,90
Artikelnr:
9789089723253
Levertijd:
2 a 3 werkdagen
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review