MenuMenu

MARIA, DE MOEDER VAN IEDEREENReviews (0)

MARIA, DE MOEDER VAN IEDEREEN - SPAPENS, PAUL - 9789089723239
Maria, de moeder van iedereen, is een gids waarin tien interessante Mariapelgrimsplaatsen uit Nederland, België en Duitsland worden beschreven. De verhalen gaan over de geschiedenis, over allerlei bijzonderheden en merkwaardigheden. De nadruk in de toegankelijk geschreven hoofdstukken ligt op de volksdevotie. Van een aantal Mariapelgrimsoorden is in deze gids een fietsroute opgenomen.

Terwijl de ontkerkelijking van Nederland niet te stuiten lijkt, neemt de belangstelling voor Maria juist toe. Maria is de koningin van de volksdevotie. Mensen zoeken haar op in de bedevaartsoorden, eeuwenoude plaatsen met een bijzondere devotie tot haar. Mariabedevaartsplaatsen concentreren zich in het Zuiden van Nederland, maar ze komen zeker ook voor in andere delen van het land.

Paul Spapens (1949) was heel zijn werkzame leven dagbladjournalist. Daarnaast publiceerde hij tientallen boeken. Hij is gespecialiseerd in immaterieel erfgoed en identiteit. Volksgeloof is daar een belangrijk onderdeel van. Over volksgeloof en in het bijzonder de Mariaverering schreef hij een aantal boeken.
Auteur:
SPAPENS, PAUL
Prijs:
€ 16,90
Artikelnr:
9789089723239
Status:
Nog niet verschenen
Dit artikel is nog niet leverbaar. Neem contact op voor de levertijd.
Reserveer
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review