Menu Menu

Adolf Hitler. Opkomst / 1 De jaren van o Reviews (0)

Adolf Hitler. Opkomst / 1 De jaren van o - Ullrich, Volker - 9789029589536
Wie was Hitler werkelijk? In zijn monumentale biografie doet de gerenommeerde Duitse historicus Volker Ullrich een uiterst ambitieuze poging om het grootste raadsel van de moderne geschiedenis te ontrafelen. Hij tekent op basis van recent ontsloten bronnen en getuigenissen een nieuw, verrassend en zeer realistisch portret van de mens achter de `Führer . Daarbij worden nu eens álle facetten van zijn persoonlijkheid belicht: zijn afstotelijke, maar ook zijn aantrekkelijke kanten, zijn vriendschappen en relaties met vrouwen, zijn complexen en moorddadige drijfveren, en de onmiskenbare gaven en talenten die zijn opmars mogelijk maakten.
Ullrich corrigeert een aantal hardnekkige mythes. Dat Hitler nauwelijks een privéleven zou hebben bijvoorbeeld. Of dat zijn intellectuele en sociale vermogens maar beperkt zouden zijn. Hij laat zien dat Hitler niet alleen een charismatisch demagoog was, maar vooral een zeer getalenteerd toneelspeler.
Dit eerste deel van Ullrichs tweeluik schetst de weg van de dictator vanaf zijn jonge jaren in Wenen en München tot het schijnbare hoogtepunt van zijn macht in het voorjaar van 1939.
Auteur:
Ullrich, Volker
Uitvoering:
hardcover
Pagina's:
960 pagina's
NUR code:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Artikelnr:
9789029589536
NSTC:
100015569   Bekijk andere edities
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
49,99
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review