MenuMenu

ZINGEN VAN BINNENUITReviews (0)

ZINGEN VAN BINNENUIT - VRIJDAG, HEIN - 9789089723116
In het boek Zingen van binnenuit ontdek je waarom melodiën zijn zoals ze zijn. Wat is de betekenis erachter? Wat zou de componist bedoelen met deze pp aanduiding? Waarom op dit woord een dissonant en op het volgende een stralend consonant akkoord? Zingen van binnenuit wil van elk element in een muziekstuk laten zien wat het te zeggen heeft en wanneer je dat eenmaal ontdekt hebt, kun je echt zingen van binnenuit!

Het boek is een buitengewoon boeiend proces. Koorleden ontdekken betekenissen in de tekst, realiseren zich de zeggingskracht van de melodie, proeven de harmonie en het samenspel met het orgel als dat een eigen partij heeft, ervaren de werking van tempo en ritme. Een van de  belangrijkste en mooiste taken van de dirigent is, het koor door een gezang heen te leiden. Zo wordt het een ontdekkingstocht waarin de koorleden zelfs bij het eenvoudigste lied de betekenis en werking van de verschillende muzikale elementen gaan ontdekken en ervaren.

Hein Vrijdag (Eindhoven 1942) studeerde theologie, liturgie en kerkelijke kunst aan de universiteit van Nijmegen. Hij  werkte als regisseur- en programmamaker bij de KRO, o.a bij het programma over liturgie en kerkmuziek Taal en Teken. Hij volgde directielessen op het conservatorium van Tilburg en was regieassistent bij toneelgroep De Appel. Daarnaast is hij koordirigent en cantor.
Auteur:
VRIJDAG, HEIN
Prijs:
€ 29,90
Artikelnr:
9789089723116
Status:
Nog niet verschenen, binnenkort op voorraad
Dit artikel is nog niet leverbaar. Neem contact op voor de levertijd.
Reserveer
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review