Menu Menu

DE ZONDERLING Reviews (1)

DE ZONDERLING - ANDREWS, ANDY - 9789059999022
Orange Beach, Alabama, is een heel gewoon stadje met heel gewone inwoners. Die allen heel alledaagse problemen hebben – huwelijken die dreigen te stranden, ouderen die de zin van het leven niet meer zien, zakenmensen die strijden tegen financiële problemen en jongeren die de toekomst somber inzien. Maar telkens als de duisternis hen echt naar de keel lijkt te grijpen, verschijnt er een zonderlinge, oude man op het toneel: Jones.

Jones is van ondefinieerbare leeftijd en komaf. Hij gaat gekleed in een wit T-shirt en een spijkerbroek, en draagt altijd een oud, gedeukt koffertje met zich mee. Hij zegt te zien wat anderen niet zien, en spreekt over perspectief. Wie is deze wonderlijke man? En wat zit er in vredesnaam in zijn koffertje?

De Zonderling is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is een mooie mengeling van feiten en fictie, autobiografie en allegorie. Iedere lezer zal zich erin herkennen en erdoor geïnspireerd worden.

Auteur:
ANDREWS, ANDY
NUR code:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Artikelnr:
9789059999022
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
13,50
Reviews (1)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Erik Verhagen
De zonderling
17 maart 2017
Ze noemen hem Jones. Hij houdt zich op in de omgeving van Orange Beach, maar niemand weet precies waar hij vandaan komt of waar hij de nacht doorbrengt. De mensen zijn graag bij hem in de buurt. Studenten, arbeiders, ondernemers. Hij is eerlijk, soms scherp maar ook altijd vol liefde, tederheid en een vredige rust. De mensen die met Jones gesproken hebben bezinnen zich, halen diep adem en geven het leven een nieuwe start. Over het slot zal ik niet teveel verklappen, maar het blijkt dat iedereen in Orange Beach wel iets van Jones ervaren heeft. Eén man verandert het leven van een hele gemeenschap door hen een nieuw en helder perspectief te tonen. Vermakelijk en zeer inspirerend.