Menu Menu

TROTS EN VOOROORDEEL Reviews (0) Reserveer

TROTS EN VOOROORDEEL - AUSTEN, JANE - 9789046703885
Voor de vijf dochters van de familie Bennet bestaat er maaréén carrière: het huwelijk. De komst van twee rijke, knappe en huwbare jongemannen veroorzaakt dan ook de nodige opwinding in de familie en de sociale omgeving.
Als Elizabeth voor het eerst kennismaakt met de begeerlijke vrijgezel Mr. Darcy, vindt ze hem arrogant en verwaand; hij lijkt onverschillig te staan tegenover haar mooie verschijning en levendige geest. Wanneer ze ontdekt dat Darcy betrokken is bij de moeizame relatie tussen zijn vriend Mr. Bingley en haar geliefde zus Jane, is ze vastbesloten een nog grotere afkeer voor hem te ontwikkelen.
Met snedige humor ontleedt Jane Austen feilloos de mores van de Britse upperclass aan het eind van de achttiende eeuw. De botsing tussen trots en vooroordeel en tussen sociale mobiliteit en starre hiërarchie is nooit ontroerender en komischer beschreven.'Het verhaal van de snel oordelende Elizabeth Bennet en de schijnbaar onuitstaanbare Mr. Darcy sprankelt na bijna twee eeuwen nog steeds [...] Een grappiger roman dan deze heeft Austen niet geschreven.'- Pieter Steinz, Lezen&cetera'Dat alles bewijst voor mij dat Jane Austen met Pride and Prejudice een briljante roman heeft geschreven. Het boek vertelt op grandioze wijze een verhaal dat nu al decennialang geldig blijft.'- Joyce Roodnat in NRC boeken
Auteur:
AUSTEN, JANE
Serie:
LJ Veen Klassiek  Bekijk serie
Uitvoering:
paperback
Pagina's:
352 pagina's
NUR code:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Artikelnr:
9789046703885
NSTC:
100013575   Bekijk andere edities
Status:
In herdruk
Dit artikel is tijdelijk niet leverbaar. Neem contact op voor de levertijd.
Prijs:
15,00
Reserveer
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review
Gerelateerde producten