Menu Menu

KERSENBLOESEM Reviews (0)

KERSENBLOESEM - BESTEN, JANNY DEN - 9789033616044
Kersenbloesem is de tweede roman van Janny den Besten

korte inhoud van roman Kersenbloesem:
Joanne, een jonge vrouw van 28 jaar, heeft een prima leventje. Ze heeft een fijne baan als leerkracht voor groep vijf, woont in een gezellig huisje en heeft veel vrienden. Haar ouders zijn een paar jaar geleden naar Ierland verhuisd om dicht bij hun twee zoons te zijn die daar al langere tijd met hun gezin wonen. Die hebben daar hun baan en zijn druk met evangelisatiewerk onder de Rooms-katholieke bevolking. Joanne is in Nederland gebleven – net als haar oudste zus – waar ze immers een fijn leven heeft opgebouwd.
Wanneer Joannes vader overleden is, gaat haar moeder geestelijk steeds meer achteruit. De diagnose Alzheimer wordt gesteld. Tijdens haar vakantie in Ierland merkt Joanne dat haar moeder veel zorg nodig heeft. Haar oudste broer praat op haar in, zodat ze meer vakantieweken bij haar moeder doorbrengt dan ze eerst van plan was. Door zijn manipulaties laat ze zich op een gegeven moment zo zeer beïnvloeden dat ze uiteindelijk het besluit neemt om full time voor haar moeder te gaan zorgen.
In Ierland beleeft ze leuke, humoristische en mooie dingen met haar moeder. Maar ze merkt ook dat het niet meevalt om iedere dag weer te moeten zorgen. Omdat ze meent dat dit werk van haar verlangd wordt, gaat ze stug door, maar komt zichzelf in alles tegen. Mede door een noodlottig ongeval komt ze in een neerwaartse spiraal terecht en vlucht naar Nederland.
Tijdens alle gezelligheid met vrienden en haar nichtje vraagt ze zich af: Was het wel Gods wil om naar Ierland te gaan? Vraagt God altijd het uiterste van je of mag je soms ook genieten van de kersenbloesem?

Sint Patrick, de Ierse beschermheilige
In Kersenbloesem worden de hoofdstukken afgewisseld met stukjes geschiedenis over het leven van de Ierse heilige Sint Patrick.
In tegenstelling tot Joanne was er bij hem geen sprake van dat hij zich liet manipuleren:
‘The moment you stop caring what other people think,
is most likely when you start doing what God wants.’
Ook Joanne raakt onder de indruk van Patricks leven als zij over hem leest.

Over de auteur
Janny den Besten-van Boudestein woont in Nieuw-Lekkerland. Zij is getrouwd en heeft twee zoons. Ze werkt in het basisonderwijs en is freelancer voor de Klaroen.
Wit-Zwart was haar eerste roman, Kersenbloesem de tweede. Beide zijn uitgegeven door uitgeverij De Banier. Het is ook als e-book te verkrijgen.

Over Wit-Zwart
Joke Verweerd:
‘Dit is een knap en ontroerend debuut.’
Auteur:
BESTEN, JANNY DEN
Uitvoering:
paperback
NUR code:
Streek- en familieromans (344)
Artikelnr:
9789033616044
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
16,95
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review
Gerelateerde producten