MenuMenu

Corrie ten Boom 1892-1983 (5 artikelen)

Op 15 april 1892 wed Corrie ten Boom geboren in Haarlem. Voor de oorlog werkte ze als opgeleid horlogemaker in de winkel van haar vader. In haar vrije tijd was ze zondagschool onderwijzeres en hield ze bijbellessen en preken.

Het gezin had een krachtige, onwankelbare geloofsovertuiging. In de oorlog deed ze verzetswerk en in het dagelijks leven stonden gebed, bijbellezing en religieuze muziek centraal. Al spoedig na de aanvang van de oorlog begint het gezin onderduikers in huis te nemen. Ze werden verraden en gearresteerd. Na een poosje doorgebracht te hebben in een cel in Scheveningen, werd ze uiteindelijk overgebracht naar het vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück. Door een administratieve vergissing werd Corrie vrijgelaten en keerde ze terug naar Haarlem.

Tot ver na de oorlog heeft zij zich voor de oorlogsslachtoffers, waarin haar geloof haar kracht bleef. Ze schreef verschillende boeken die te maken hebben met haar achtergrond en reisde de wereld over om haar geloof uit te dragen. Uiteindelijk overleed Corrie ten Boom op 91 jarige leeftijd in Los Angeles.
Sorteer op: