MenuMenu

Tamera Alexander (10 artikelen)

Tamera Alexander (8 augustus 1961) is een bestseller auteur van talloze boeken. Tamera werd geïnspireerd om schrijver te worden door haar schoonmoeder Claudette die haar een boek gaf waarin Tamera één blik wierp en dacht: "Mmmm ... niet geïnteresseerd."  Een paar weken gingen voorbij en op een middag kreeg Tamera een telefoontje. Claudette was heel plotseling overleden. Tamera besloot het boek te lezen en haar lang geleden weggestopte liefde voor schrijven werd nieuw leven ingeblazen!

Nu staan er vele titels op haar naam. In haar boeken beschrijft ze vaak rijkelijk getekende personages, die tot nadenken zetten. Met deze kunst heeft ze al vele prijzen gewonnen. Prijzen die ze gewonnen heeft zijn onder andere de Christy Award voor uitmuntendheid in christelijke fictie, de RITA Award voor Beste Inspirational Romance en de Gayle Wilson Award of Excellence.

De boeken van Tamera zijn in verschillende talen vertaald. Ze hoopt dat lezers die een van haar romans oppikken, worden weggevaagd naar een andere tijd en plaats, dat ze verliefd worden op de personages en inzicht krijgen in de geschiedenis van de omgeving en de mensen van weleer. Maar bovenal, als een lezer die laatste pagina in een van haar romans draait, bidt ze dat ze een stap dichter bij Christus zijn gekomen.
Sorteer op: