Menu Menu

EEN LEVENSREGEL VOOR BEGINNERS Reviews (0)

EEN LEVENSREGEL VOOR BEGINNERS - DERKSE - 9789020941845
Een levensregel voor beginners wil het benedictijnse leven vertalen naar vormen van samenleven en samenwerken buiten de muren van het klooster: een gezin, een school, een bedrijf, een orkest, een ziekenhuis.
De Benedictijnse spiritualiteit is hiervoor uitermate geschikt. Zij is eenvoudig, weinig spectaculair en down to earth. Ze sluit goed aan bij een spreuk uit de Zen-traditie: 'Voor de verlichting: hout hakken en water putten, na de verlichting hout hakken en water putten.

In dit boek past Wil Derkse de monastieke geloften toe op het leven binnen organisaties en gaat in op benedictijns leiderschap (mensen stimuleren tot groei), benedictijns 'tijdsmanagement': de moeilijke kunst van het beginnen, de nog moeilijker kunst van het ophouden en de moeilijkste kunst van het vinden van de juiste houding tussen het beginnen en het ophouden, waardoor je het nooit meer 'druk' hebt.

Een levensregel voor beginners kan een bron zijn van levenselan, levensorientatie en levensstijl. Zeker voor wie in een positie van extra verantwoordelijkheid verkeert.

Auteur:
DERKSE
Uitvoering:
paperback
Pagina's:
126 pagina's
NUR code:
Godsdienstwijsbegeerte en ethiek (705)
Artikelnr:
9789020941845
NSTC:
100000527   Bekijk andere edities
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
12,99
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review