Menu Menu

VREDE ALS EEN RIVIER Reviews (0)

VREDE ALS EEN RIVIER - ENGER - 9789052900186
Vrede als een rivier is een verfrissend verhaal vol onverwachte magie of beter zoals Reuben zelf zegt: wonderen.

Wonderen die de lezer raken, inspireren en boeien tot de dramatische en welhaast apocalyptische ontknoping.

Het verhaal speelt zich af op het Amerikaanse platteland waar de natuur wild maar ook heel mooi kan zijn. Beide kanten komen naar voren in dit verhaal van Reuben, een 11-jarige astmatische jongen, die in zijn vertrouwde omgeving woont met zijn vader, oudere broer Davy, en jonger zusje. Als Davy echter voor moord terecht moet staan en vlucht, verandert ook het leven van de andere gezinsleden drastisch. Ze gaan op zoek naar Davy en deze zoektocht wordt tegelijk een avontuur en een zoektocht naar een nieuwe vorm van bestaan nu de oude is weggevallen. De personages zijn bijzonder en tegelijk overtuigend. Allen vertonen ze een mengeling van kracht en kwetsbaarheid. De vader is een zeer menselijke heilige die af en toe wonderen doet, maar toch ziek wordt van verdriet. Het soms kwetsbare zusje schrijft gedichten over stoere cowboys en Reuben zelf met zijn astma wordt gaande het boek sterker. Dit is ook het thema van het boek: je kunt rust en harmonie vinden al is de rivier van je bestaan niet altijd rustig. Een eenvoudig thema dat in dit spannende verhaal prachtig wordt vormgegeven.


Leif Enger groeide op in Osakis, Minnesota en werkte bijna twintig jaar als verslaggever en producer voor Minnesota Public Radio.
Met zijn broer Lin schreef hij jaren geleden enkele detectives die echter niet bijster goed verkochten. Zijn solodebuut Peace like a river belandde wel boven in de New York Times bestsellerlijst.
Hij woont met zijn vrouw Robin en twee zoons op een boerderij in Minnesota.
Auteur:
ENGER
Uitvoering:
paperback
NUR code:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Artikelnr:
9789052900186
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
5,99
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review