MenuMenu

Follow the reader

Op ons blog Follow the reader schrijven we over boeken, schrijvers en volgen we ontwikkelingen uit de internationale en nationale wereld van het (christelijke) boek.

Als je leest raakt de oppervlakkige digitale wereld naar de achtergrond en en kom je toe aan diepgang of gewoon aan ontspanning. Lezers doen een investering in hun persoonlijke mentale hygiëne. Verdieping en een lenige geest is wat de lezer terugkrijgt voor wat mij met concentratie en aandacht volbrengt. Aandacht... het is ongeveer het meest schaarse goed geworden  dat je kunt bedenken

Zo vroeg mogelijk
Het aantal onderzoeken dat uitwijst dat lezen van groot belang is, vooral in de ontwikkeling van kinderen, is haast niet meer te tellen. Het helpt om  allerlei gebieden beter te presteren, zelfstandig te denken en te handelen. Wie wil dat nou niet voor zijn of haar kind?

Lekker mono
Identiteitsfraude, hackers die en masse creditcardgegevens stelen en Facebook dat persoonlijke data weggeeft. De witte broodsweken van de consument en digitale technologie zijn voorbij, stelt David Sax, auteur van The Revenge of Analog. Bovendien is leesvaardigheid zo ongeveer het beste wapen tegen nepnieuws.

Dus. Follow the reader.

In onze blogs verkennen wij, zelfstandig of in samenspraak met collega's, ontwikkelingen in de wereld van het (christelijke) boek.