Menu Menu

AUGUSTUS Reviews (0)

AUGUSTUS - GOLDSWORTHY, ADRIAN - 9789401906869
Adrian Goldsworthy portretteert keizer Augustus in een ontwapenende biografie.
Meedogenloos en menselijk. Gul en gewelddadig. Poëzieliefhebber en politicus. Keizer Augustus was een vat vol tegenstrijdigheden. Maar het opvallendst van alles is het feit dat hij naar de achtergrond van de geschiedenis is verdwenen, terwijl hij meer dan veertig jaar aan de macht is geweest en minstens zo belangrijk was als zijn legendarische oudoom Julius.
Dit boek volgt Augustus'ontwikkeling van krijgsheer tot keizer en zoomt in op wat hem menselijk maakte - zijn huwelijk met Livia, zijn liefde voor het geschreven woord -én wat hem zo uitzonderlijk maakte dat hij in staat was zich een weg naar de top te vechten en daar zo lang te blijven. Want laat er geen misverstand over bestaan: Augustus was een dictator. Maar hij was veel meer dan dat alleen.
Historicus Adrian Goldsworthy schrijft met verfrissende eerlijkheid en terechte bewondering over Augustus. Goldsworthy promoveerde in klassieke geschiedenis aan de Universiteit van Oxford, met een specialisatie in de Romeinse geschiedenis. Hij is tevens de auteur van onder meer Caesar, De val van Rome en Romeinse Legioenen.
Auteur:
GOLDSWORTHY, ADRIAN
Pagina's:
672 pagina's
NUR code:
Oudheid (tot 500) (683)
Artikelnr:
9789401906869
NSTC:
100037558   Bekijk andere edities
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
35,00
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review