MenuMenu

RECEPTIE VAN KARL BARTH IN NEDERLANDReviews (0)Reserveer

RECEPTIE VAN KARL BARTH IN NEDERLAND - HARINCK, GEORGE - 9789055605552
Het boek De receptie van Karl Barth in Nederland bevat een boeiende geschiedenis en is een goede aanvulling voor het Karl Barth-jaar.
Er is geen buitenlandse theoloog uit de twintigste eeuw die zoveel invloed heeft uitgeoefend in Nederland als Karl Barth. De herdenking van zijn vijftigste sterfdag ,10 december 1968, was aanleiding voor het uitroepen van het Barth-jaar. Dat is de reden waarom deze bundel verschijnt met ruim een dozijn bijdragen over de receptie van Karl Barth in Nederland.

In de meest uiteenlopende kringen is gereageerd op zijn vernieuwing van de theologie en die verscheidenheid wordt weerspiegeld in deze bundel, met bijdragen over vrijzinnige en orthodoxe kringen en rechtse en linkse christenen. Duidelijk is dat, ongeacht de waardering voor Barth, deze theoloog de Nederlandse christenheid ongemeen heeft geboeid en beïnvloed.

George Harinck is verbonden aan de Theologische Universiteit Kampen en de Vrije Universiteit. Hij is directeur van het Archief- en Documentatiecentrum te Kampen.
Dirk van Keulen is als onderzoeker Kerkgeschiedenis verbonden aan de Theologische Universiteit Kampen.
Auteur:
HARINCK, GEORGE
Uitvoering:
paperback
NUR code:
Kerk- en dogmengeschiedenis (704)
Artikelnr:
9789055605552
Status:
Nog niet verschenen, binnenkort op voorraad
Dit artikel is nog niet leverbaar. Neem contact op voor de levertijd.
Prijs:
22,50
Reserveer
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review