MenuMenu

Hella van der Wijst (1 artikelen)

Op 6 maart 2019 organiseren de Havenkerk / Ontmoetingskerk, in samenwerking met boekhandel de Schuilplaats en uitgeverij Kok-Boekencentrum een ontmoeting met Hella van der Wijst.

Tijdens  deze avond zal het thema Troost centraal staan. Heirbij zullen vragen als: Wat is troost, hoe werkt het en wat moet je als naaste vooral wel en niet zeggen? onderwerp van gesprek zijn. Op deze avond is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren. Het is een afwisselen programma, met livemuziek van Jolanda Huigen & Bert Nuninga.

Over Hella van der Wijst
Hella van der Wijst is journalist. Ze studeerde in 1991 af aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg. Hierna werkte ze als radioverslaggeefster bij diverse omroepen, was ze eindredacteur van een regionaal weekblad, zat ze in redacties van diverse tv-programma's en maakte ze diverse tv-series als regisseur of eindredacteur. Hella van der Wijst was te zien in programma's als KRO De Wandeling, De wereld op zijn kop en Brandpunt. Vandaag de dag presenteert ze voor de EO het tv-programma Ik mis je.   

Schrijven is Hella niet onbekend. In mei 2006 schreef ze naar aanleiding van het tv-programma KRO De Wandeling het succesvolle boek Hella's Voetsporen. Nu 13 jaar later schreef ze, naar aanleiding van het tv-programma Ik mis je, het boek Troost.

EO-programma Ik mis je
Sinds enkele jaren ontmoet Hella van der Wijst in het EO-programma, Ik mis je, mensen die te maken hebben met verlies. Op een begraafplaats heeft ze indringende gesprekken over afscheid nemen en verdriet, maar ook over het leven en hoe troost weer glans daaraan kan geven. Deze gesprekken leveren bijzondere inzichten op in de manier waarop mensen in Nederland rouwen en doorleven. Deze inzichten heeft Hella van der Wijst meegenomen in haar boek Troost.

Het boek Troost
Wat is troost en hoe werkt het? Waar vinden mensen die een dierbare moeten missen troost? Waarom is het delen van verdriet zo belangrijk? Wat moet je als naaste wel en vooral niet zeggen?

Het boek Troost telt zo'n twintig ervaringsverhalen van mensen die geliefden verloren. Daarnaast geven rouwdeskundigen en wetenschappers vanuit verschillende perspectieven inzichten in de wondere wereld van verdriet en troost.

Dit boek kan hen die rouwen troosten en omstanders hulp bieden om te troosten.

Bekijk de video over het boek Toost

Sorteer op: