MenuMenu

PELGRIMEREN MET DE H BIRGITTA VAN ZWEDENReviews (0)

PELGRIMEREN MET DE H BIRGITTA VAN ZWEDEN - JURRIAANSE, HUGUETTE; DEKKERS, FELICIA - 9789089723246
In Pelgrimeren met de H. Birgitta van Zweden wordt het bijzondere verhaal verteld over Birgitta Birgersdotter, een rijke edelvrouw, echtgenote en moeder, die ook zeer religieus bevlogen was. In deze reisgids staan het levensverhaal van Birgitta, enkele van haar visioenen, vele (kunst)afbeeldingen en meditatieve teksten. Ook tips voor wandelroutes die met de birgittijnse spiritualiteit te maken hebben.

Na de dood van Birgitta's man krijgt ze visioenen, o.a. met de opdracht om een klooster te stichten. Dat klooster zal een bijzondere opzet krijgen, zoals precies in het visioen wordt beschreven, namelijk een drieslag: voor vrouwen, mannen en pelgrims. Ze reist naar Rome om hiervoor toestemming aan de paus te vragen. De rest van haar leven woont ze in Rome, helpt armen en zieken en leeft ze samen met een groep gelijkgestemden, wachtend op die toestemming. Pas na haar dood wordt het birgittijnse klooster in Vadstena opgericht en ingewijd. In Nederland zijn er Birgittijnse kloosters in Uden en Weert.

Huguette Jurriaanse, pianiste en theologe, houdt zich al jaren bezig met wetenschappelijk onderzoek naar de spiritualiteit van de heilige Birgitta van Zweden.

Felicia Dekkers studeerde Nederlands met kunstgeschiedenis en later theologie. Haar uitgangspunt is steeds hoe kunst en literatuur de ervaring van zingeving kunnen verdiepen.
Auteurs:
JURRIAANSE, HUGUETTE; DEKKERS, FELICIA
Prijs:
€ 15,90
Artikelnr:
9789089723246
Status:
Nog niet verschenen
Dit artikel is nog niet leverbaar. Neem contact op voor de levertijd.
Reserveer
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review