Menu Menu

GEEN STERVELING WEET Reviews (0)

GEEN STERVELING WEET - KOOLSCHIJN, GERARD - 9789025369002
'Niet één profeet is ons gebleven. Geen sterv'ling weet hoelang dit duren zal,' zingen de duizenden volgelingen van dominee Raave bij zijn begrafenis. Met hun profeet is de waarheid uit Nederland verdwenen. In de hemel zal hij om hun verdoemenis lachen.

De psalmtekst is uitgekozen door de vader van de hoofdpersoon, die als tienjarige tussen de galmende Raavianen staat en steeds meer verstrikt zal raken in het web van godsdienst, overspel en masochisme dat zijn ouders rond Raaves Waarheid weven.

Eenmaal opgegroeid ontvlucht hij een vechthuwelijk en jonge kinderen en leeft een jaar op weinig meer dan water en brood op een eenzaam grieks rotseiland. Teruggekeerd doet hij verwoede pogingen het leven serieus te nemen en een maatschappelijk bestaan te leiden. Tevergeefs. Uiteindelijk beschuldigt en begraaft hij zijn ouders - volgens Raave's leer, met psalmgezang en tranen.

Geen sterveling weet wat hem heeft gemaakt, geen kind wat het te wachten staat.

Gerard Koolschijn vertaalde en bewerkte een groot deel van de Griekse literatuur, van Homerus' epos tot Plato's filosofie, van Herodotus' verhalen tot het toneel van Euripides.
Auteur:
KOOLSCHIJN, GERARD
Uitvoering:
paperback
Pagina's:
400 pagina's
NUR code:
Literaire roman, novelle (301)
Artikelnr:
9789025369002
NSTC:
100020046   Bekijk andere edities
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
23,99
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review