Menu Menu

BADWATER Reviews (0)

BADWATER - LEGUIJT, G. - 9789023993872
Badwater is de tweede grote roman van Guurtje Leguijt over jonge mensen zonder (liefdevolle) ouders. Leguijt heeft zich na haar succesvolle roman Niemandsland verder verdiept in jongeren zonder roots (haar hoofdthema).

De jonge Emma staat er alleen voor. Na een onveilige jeugd met haar aan alcohol verslaafde moeder is ze dakloos geweest. Ook nu zijn haar woonomstandigheden op z’n minst opmerkelijk te noemen. Terwijl ze haar werk doet als schoonmaker op de kunstacademie, luistert ze naar de verhalen van docenten en studenten. Een van deze gesprekken is voor haar de aanzet om op zoek te gaan naar haar wortels.
Door een ontmoeting in de buurt waar ze opgroeide, ontdekt ze dat veel dingen anders zijn dan haar moeder haar altijd deed geloven. Alles komt op losse schroeven te staan, ook de herinneringen uit haar jeugd. Kloppen de verhalen over de dood van haar vader?
Haar zoektocht geeft haar voor het eerst houvast, alsof ze een nieuw leven binnenstapt en zichzelf pas nu leert kennen.
Een indringende roman over een ontworteld meisje op zoek naar de grond onder haar bestaan.

Ellen de Jong (Alblasserdam) schrijft over dit boek:
“Badwater” is een aangrijpende roman. De auteur weet een spannend, indringend en sterk verhaal neer te zetten. Ze confronteert het lezerspubliek met schrijnende situaties, die realistisch beschreven zijn. Wanneer je als lezer het verhaal diep tot je door laat dringen, besef je ten volle wat de gevolgen kunnen zijn van een opvoeding zonder ouderliefde, erkenning en waardering. In feite heeft de hoofdpersoon nooit “bestaansrecht” gekregen en heeft ze ook nooit kind kunnen zijn. Haar leven lang is Madonna (Emma) bezig om te overleven.
Guurtje Leguijt beschrijft het (zwervers)leven van Madonna (dochter van een alcoholistische moeder en een onbekende vader) die inmiddels een primitief onderkomen gevonden heeft in de kelder van een flat. Overdag heeft ze een simpel baantje, waar ze opnieuw slachtoffer wordt van seksueel misbruik. Regelmatig gaat Madonna terug naar de buurt waar ze opgegroeid is en zoekt ze uiteindelijk o.a. contact met haar moeder. Madonna probeert er achter te komen wie haar vader is. Dat valt niet mee, want haar moeder zet verschillende rampscenario’s uit rondom de dood van haar vader.
Haar grootste wens is om ooit een vader te vinden waarop ze vertrouwen kan en op wie ze mag rekenen. Een vader die de nek voor haar uit durft te steken en die haar onvoorwaardelijke lief wil hebben!
Auteur:
LEGUIJT, G.
Uitvoering:
paperback
Pagina's:
336 pagina's
NUR code:
Literaire roman, novelle (301)
Artikelnr:
9789023993872
NSTC:
100001765   Bekijk andere edities
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
12,50
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review