Menu Menu

DE TATOEËERDER VAN AUSCHWITZ Reviews (0)

DE TATOEËERDER VAN AUSCHWITZ - MORRIS, HEATHER - 9789049807221
dwarsligger 595 Heather Morris De tatoeëerder van Auschwitz

Het verhaal van de uitzonderlijke liefde tussen gevangene 32407 en 4562

Een indrukwekkend levens- en liefdesverhaal voor de lezers van De man die naar Auschwitz wilde en De jongen in de gestreepte pyjama

De tatoeëerder van Auschwitz is het waargebeurde verhaal van Lale, die in 1942 naar Auschwitz wordt gedeporteerd en daar benoemd wordt tot tatoeëerder. Tweeënhalf jaar lang moet hij van duizenden gevangenen een nummer maken. Zoals van Gita, gevangene 4562. Terwijl hij haar brandmerkt, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart. Drie jaar later wordt Gita op dodenmars gestuurd en komt Lale in een ander kamp terecht. Beiden weten te ontsnappen en gaan op zoek naar elkaar. Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita's dood durft Lale hun verhaal te delen.

De Australische scenarioschrijver Heather Morris was de eerste aan wie Lale zijn levensverhaal toevertrouwde, omdat hij zich schaamde voor zijn rol in het kamp. Heather kwam erachter dat Lale veel meer mensen redde dan alleen zijn Gita; doordat hij in zijn positie eten kon smokkelen, heeft hij tientallen mensen in leven gehouden.

Auteur:
MORRIS, HEATHER
NUR code:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Artikelnr:
9789049807221
NSTC:
501175333   Bekijk andere edities
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
13,99
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review