Menu Menu

Nabeel Qureshi (5 artikelen)

Nabeel Qureshi overledenOp zaterdag 16 september 2017 stierf Nabeel Qureshi aan de gevolgen van maagkanker. Qureshi kreeg deze diagnose zomer 2017. Hij onderging een zware behandeling waarbij o.a. zijn maag werd verwijderd. Op 8 september werd een video geplaatst waarin Nabeel Qureshi aankondigt dat de artsen hem hebben 'opgegeven'. Qureshi laat zijn vrouw Michelle en hun tweejarige dochter achter.Als voormalig Moslim is Nabeel Qureshi, door middel van zijn boeken, de juiste gids als het gaat over jihad, moslim terrorisme, de opkomst van ISIS en andere complexe vraagstukken.Nabeel Qureshi werkte voor Ravi Zacharias International Ministries (RZIM). Hij was een wereldwijd gevraagd spreker en de auteur van drie boeken:
- Seeking Allah, finding Jesus (2014), nu vertaald als Ik zocht Allah en vond Jezus (Kok, 2016)
- Answering Jihad, a better way forward (Zondervan, maart 2016)
- No God but One - Allah or Jesus (Zondervan, augustus 2016), zomer 2017 verscheen de vertaling onder de titel Allah of Jezus? bij uitgeverij Kok.

Quereshi groeide op als een toegewijde moslim. Hij en zijn familie discussieerden met christenen over religieuze zaken. Met een van deze gelovigen raakte hij bevriend. Jarenlang spraken ze over de historische aanspraken van zowel Islam als Christendom. Deze zoektocht wordt beschreven in Seeking Allah, finding Jesus. Dit boek werd een New York Times bestseller en kreeg diverse prijzen. In juni 2016 verscheen dit boek in het Nederlands onder de titel Ik zocht Allah en vond Jezus.

Nabeel Qureshi studeerde af als Doctor of Medicine aan Eastern Virginia Medical School en behaalde Master Degrees in Christelijke apologetiek (Biola University) en religie (Duke University). Tevens studeerde hij Judaïsme en Christendom aan de Universiteit van Oxford. Hij woonde afwisselend in Atlanta en Oxford.

Ravi Zacharias
Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) stelt zich ten doel mensen te bereiken die cultureel en maatschappelijk invloed hebben. Opiniemakers, wetenschappers, politici worden geconfronteerd met de betrouwbaarheid van het evangelie van Jezus Christus. De bediening van RZIM wil zowel het hart als het intellect aanspreken van denkers en beïnvloeders van cultuur en maatschappij. Het instituut staat onder de bezielende leiding van Ravi Zacharias.
Zacharias is geboren in India, studeerde in Cambridge en woont en werkt in Atlanta. Hij groeide op in een hindoeïstische omgeving, maar is nu een bekende christen-apologeet en evangelist. In zijn boek Jezus en de goden bespreekt hij fundamentele vragen over het christendom, waaronder: Was Jezus de Zoon van God? Is het bestaan van God te bewijzen? In een helder betoog toont hij aan de het christelijk geloof werkelijk uniek is.
Sorteer op: