Menu Menu

BIJBEL NBV MET WERK VAN KEES DE KORT Reviews (0)

BIJBEL NBV MET WERK VAN  KEES DE KORT - NIEUWE BIJBELVERTALING - 9789065393791
Uitvoering

- Nieuwe Bijbelvertaling
- Met werken van Kees de Kort
- Limited edition
- Omslag ontwerp van Kees de Kort

Deze Bijbel met werken van Kees de Kort bevat de complete tekst van De Nieuwe Bijbelvertaling, aangevuld met een selectie van 44 werken van de Nederlandse schilder Kees de Kort. De helft van deze werken is nog niet eerder gepubliceerd in het Nederlandse taalgebied.
Kees de Kort heeft zelf de selectie samengesteld uit zijn hele oeuvre van bijbelse voorstellingen die hij maakte voor kinderen en volwassenen.

Naast de kunstwerken zelf bevat deze Bijbel een artikel van theoloog/journalist Willem van der Meiden over het werk van Kees de Kort. Van der Meiden belicht dat werk tegen de achtergrond van de ontwikkelingen op het gebied van kinderbijbels vanaf 1960.

Tevens is een interview opgenomen met Kees de Kort dat journaliste Thea Westerbeek speciaal voor deze Bijbeluitgave afnam.
Deze Bijbel met werken van Kees de Kort is uitgebracht in een beperkte oplage bij gelegenheid van de 80ste verjaardag van Kees de Kort en als eerbetoon aan zijn werk.

Kees de Kort is al meer dan 50 jaar actief in het illustreren van bijbelverhalen. Hij is zeer bekend vanwege de Kijkbijbel, die in vele talen vertaald is.
Auteur:
NIEUWE BIJBELVERTALING
Pagina's:
1700 pagina's
NUR code:
Bijbels (701)
Artikelnr:
9789065393791
NSTC:
500061286   Bekijk andere edities
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
35,00
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review