MenuMenu

Bach en zijn Bijbel - Cor Ardesch - 7 mei 2018

Maandag 7 mei 2018 is voor liefhebbers van Johan Sebastiaan Bach een datum om vrij te houden. Bij boekhandel de Schuilplaats zal de monumentale facsimile-uitgave van de Calov-bijbel die Bach las te zien zijn. Bach-kenner Cor Ardesch gaat in op de centrale rol van de Bijbel in het werk van Bach.

Onlangs verscheen de zeer exclusieve replica van de Bijbel van Bach, een bijbeluitgave die nauwkeurig laat zien hoe Bach de bijbel las waar hij aantekeningen in maakte. Bij welke passages plaatste hij een uitroepteken, wat onderstreepte hij? Je leest als het ware mee over de schouder van de componist. Deze uitgave laat zien hoe de bijbel Bach inspireerde tot het schrijven van muziek die voor velen nog altijd als de mooiste op aarde wordt beschouwd. Op 7 mei is een exemplaar van de Calov-Bijbel te bezichtigen bij De Schuilplaats.

Cor Ardesch, stadsorganist van Dordrecht,  Bachkenner en -vertolker die vele cd’s met Bachwerken uitbracht, zal deze avond een toelichting geven op Bach en zijn Bijbel. Op klavecimbel zal hij  muzikale ideeën van Bach illustreren. De avond wordt afgesloten met een live gespeelde partita van de meester.

Bach en zijn Bijbel, 7 mei 2018, aanvang 19:45 uur, inloop vanaf 19:15 uur. Entree: gratis, wel reserveren.

Reserveren is niet meer mogelijk. Deze avond is volgeboekt.