MenuMenu

Billy Graham overleden

Amerika’s bekendste voorganger Billy (William Franklin) Graham is overleden op 21 februari 2018 op 99-jarige leeftijd. Graham is een van de bekendste evangelisten van de 20e eeuw. In zijn leven bracht hij de boodschap van het Evangelie aan meer dan 100 miljoen mensen, radio en televisie niet meegerekend. Hij had nauwe betrekkingen met diverse presidenten van de Verenigde Staten maar ook met pausen en dictators. Hij was meer dan 6 decennia werkzaam als evangelist.

Graham had de bijzondere gave de boodschap van het Evangelie te presenteren in begrijpelijke taal. Hij maakte daarbij gebruik van alle kanalen die hem ter beschikking stonden: radio, televisie, tijdschriften, columns, films. Ook kanalen die op momenten tijdens zijn lange leven nog in ontwikkeling waren, zoals internet en uitzendingen via de satelliet. Je zou Graham ook een expert kunnen noemen in het gebruik van massamedia om de Bijbelse boodschap te verspreiden. In het zijn boek Bijna thuis dat hij op hoge leeftijd schreef, valt te lezen dat hij graag sociale media zou omarmen of een blog schrijven omdat hij daarmee ontzettend veel mensen zou kunnen bereiken.

Stichting Evangelische Tractaatzending (Alblasserdam) vertaalde diverse uitgaven van Graham: de brochure Stappen naar vrede met God werden honderd duizenden exemplaren verspreid. In 2016 verschenen De weg naar innerlijke vrede en Het geschenk van Kerst. De folder Een hoopvolle toekomst verschijnt medio februari 2018.

Kijk voor de beschikbare boeken van Billy Graham op www.billygraham.nl