MenuMenu

Byblosleden vieren 10-jarig bestaan samen met schrijfster Irma Joubert

Het is al gauw een rumoerige, gezellige drukte als een groep van 50 boekverkopers het 10-jarig bestaan van boekhandelsgroep Byblos viert in het monumentale , oude station van Soest. Maar als Irma Joubert het woord voert is het direct muisstil.

Nieuwe roman
De Zuid Afrikaanse Irma Joubert is al jaren een van de meest gelezen christelijke schrijfsters in Nederland. In haar nieuwe boek Het meisje uit het verscholen dorp speelt Nederland een belangrijke rol. Toen haar uitgever haar vijf jaar geleden op een middag meenam naar het verscholen dorp, wist ze meteen: hier ligt het decor van een volgend boek.

Joubert heeft maar een paar zinnen nodig om deze plek tot leven te brengen en je te laten beleven hoe het er ongeveer aan toe ging in de oorlogsjaren toen in de bossen bij Nunspeet een groep voornamelijk joodse onderduikers verbleef.

Wat heeft Joubert met Europa?
Het meisje uit het verscholen dorp is het tweede deel van een trilogie. In deze romans trekt ze lijnen vanuit de Europesche geschiedenis naar Zuid Afrika. In Hildegard (het eerste deel) waren het gebeurtenissen in Rusland en Duitsland. In het nog te verschijnen derde deel zullen Schotland en Botwana een centrale plaats krijgen. Joubert noemt het ‘wortellanden’ omdat haar voorouders afkomstig waren uit deze regio.