MenuMenu

De Boekenweek, het jaarlijkse boekenfeest van 9 t/m 18 april

De Boekenweek is hét feest van het jaar in de boekhandel en bibliotheek. Want van de Boekenweek krijg je zin om te lezen … en te kopen en te lenen! De Boekenweek helpt lezers kiezen uit nieuwe verhalen.

Kom naar de boekhandel tijdens de Week van het christelijke boek. Waarom? Bij aankoop van € 15,00 krijg je het christelijke boekenweekgeschenk De nacht die mijn leven voorgoed veranderdevan Lody van de Kamp cadeau bij aankoop van tenminste € 15,00 aan boeken.

Het boekenweekgeschenk van Lody van de Kamp: De nacht die mijn leven voorgoed

veranderde


Het verhaal van de Joodse Kasriël begint in Polen, waar hij als kleine jongen met zijn familie wordt opgepakt. Het lukt hem om het getto en de concentratiekampen te overleven en voor zijn broertje te zorgen, maar daarvoor betaalt hij een hoge prijs. Na de oorlog grijpt hij de kans om naar Amerika te vertrekken met beide handen aan en verbreekt alle banden met zijn verleden. Als hij jaren later terugkeert naar Europa, praat hij voor het eerst in zijn leven met zijn kleindochter Mirjam over het afschuwelijke geheim en het schuldgevoel dat hem al die tijd heeft verteerd

.Een liefdevol geschreven, aangrijpende novelle

over een jongen die na de oorlog verder moet

met een levenslang trauma, gebaseerd op een

waargebeurd verhaal.Wie is Lody van de Kamp?


Lody Benno van de Kamp (1948) is een Nederlandse orthodox-joodse rabbijn, schrijver en zakenman. Hij werd geschoold aan de Talmoedopleidingen in Montreux en Londen waar hij ook de bevoegdheid tot ritueel slachter verkreeg.  Als rabbijn was hij verbonden aan de Joodse gemeentes van Den Haag en Amsterdam. Hij bekleedt diverse directie en adviesfuncties bij instellingne voor zorg en onderwijs. Tot oktober 2017 was hij daarnaast ook actief als politicus voor het CDA. Vanaf 2010 groeide voor hem het onbehagen voor de koers van de partij. Dit leidde tot een breuk in 2017.

Van de Kamp schreef verschillende boeken


Het was maar kort (nu uitverkocht), over Joodse gemeenten in Nederland (Uitgeverij Boekencentrum)
Als de Mezoeza maar goed zit (1994, nu uitverkocht), een briefwisseling tussen de rabbijn en de journalist Dick Houwaart over vele facetten van religie, Israël, Jodendom (Uitgeverij Kok), het jeugdboek Weeskinderen (Uitgeverij Mozaïek), de romans Oorlogstranen (Uitgeverij Mozaïek), Alleen (Uitgeverij Mozaïek), het Dagboek van een verdoofd rabbijn (Uitgeverij Mozaïek) , over de recente politieke commotie rond het ritueel slachten in ons land,  Joden en Christenen van zijn hand en van Dr. Willem J. Ouweneel, de De Joodse Slaaf (Uitgeverij Mozaïek), over de slavernij en de betrokkenheid van de Portugees -Joodse gemeenschap in Nederland daarbij. In januari 2017 verscheen  Sara, het kind dat op transport ging, over 10.000 geredde Joodse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog.