Menu Menu

De profeet Zacharia herziene uitgave leverbaar vanaf 9 november 2022

Op 8 november wordt in Ede het boek De profeet Zacharia - herziene uitgave van Gert A. van de Weerd gepresenteerd. Hiermee komt een einde aan een jarenlang proces van corrigeren, aanvullen en verfijnen. Naar een nieuw boek van van de Weerd wordt meestal al lang uitgekeken. Ook nu is de tijd genomen voor een zorgvuldige uitgebreide herziening.

De profeet Zacharia was in 1999 het eerste boek van Gert A van de Weerd. Hij bestudeerde de profeet in de periode 1991 - 1995. Daarna schreef van de Weerd nog 10 boeken over verschillende profeten en over Openbaring. Van deze publicaties leerde van de Weerd veel bij. Ook neemt de kennis van Bijbelse profetie wereldwijd voortdurend toe. Van de Weerd beschikt daardoor nu over veel meer informatie om de verklaring van Zacharia de onderbouwen dan bij de eerste uitgave uit 1999 het geval was.

Wat maakt de bijbelverklaringen van Gert van de Weerd uniek?


Van de Weerd werkt volgens een aantal heldere uitgangspunten, een raamwerk zou je kunnen zeggen. Er wordt een verklaring nagestreefd die vrij is van theologische vooraannames. Zo zet hij in zijn verklaringen een logisch gestructureerd theologisch bouwwerk neer. Het belangrijkste uitgangspunt is:  eerst de grondtekst en dan pas de exegese. Deze gerichtheid op de grondtekst voorkomt dat verklaringen al worden ingekleurd door theologische dogma's.

Dit leidt in veel van de commentaren van Van de Weerd tot spraakmakende ontdekkingen die niet altijd synchroon lopen met wat in het algemeen wordt geaccepteerd. Ook in het boek De profeet Zacharia herziene uitgave zal de lezer weer verrast worden met soms afwijkende maar breed onderbouwde vertalingen en meningen.

De profeet Zacharia - herziene uitgave is leverbaar vanaf DV 9 november 2022. Reserveer alvast uw exemplaar.