MenuMenu

Gert van de Weerd presenteert 10e bijbelverklaring

Donderdagavond 31 mei werd in de concertzaal van Global Organ Group het tweede deel van de bijbelverklaring van Jesaja gepresenteerd. Jesaja 2 is het tiende boek van Gert A. van de Weerd.

De eerste exemplaren werden door van de Weerd uitgereikt aan prof. dr. M.J. Paul en drs. G. van den Brink van Centrum voor Bijbelonderzoek. Het Centrum voor Bijbelonderzoek is onder meer uitgever van de Studiebijbel van het Oude en Nieuwe Testament, een serie commentaren waar Van de Weerd bijzondere waardering voor heeft.

Het woord werd gevoerd door uitgever Jan Eradus, professor M.J. Paul en door de auteur zelf. De muziek mocht in de schitterende concertzaal van Johannus niet ontbreken. Organist Martin van Heerde, tevens salesmanager bij Johannus, speelde het Concerto in d van J.S. Bach op het Monarke Andreas Silbermann orgel. Later op de avond speelde hij de Fantasie over Psalm 42 van Feike Asma. De afsluiting hiervan met samenzang van Psalm 42 vers 1 en 5 mag gerust indrukwekkend worden genoemd.

Aan de Bijbelverklaringen van Jesaja gingen 20.000 uur studie vooraf en werd een schat aan literatuur geraadpleegd. Van de Weerd heeft groot ontzag voor de geschriften van de profeten omdat God hierin op de meest directe manier spreekt. Dat is het axioma waarbinnen de commentaren van Van de Weerd geschreven zijn. Binnen de boeken van de profeten neemt Jesaja weer een bijzondere plaats in omdat in dit boek het hart van het Evangelie klopt. De bestudering van de profeten is voor Van de Weerd is een zoeken naar God. Zoeken naar Zijn plan en rechtdoen aan Zijn grootheid zijn de driepe drijfveren van de auteur.

In het najaar van 2018 zal het eerste deel in Engelse vertaling verschijnen. Op termijn zullen alle delen worden vertaald.

De presentatie van deze avond was tevens het startsein voor de verkoop van het boek. Jesaja 2 vanaf nu leverbaar voor € 59,50 en wordt zonder verzendkosten geleverd.