MenuMenu

Mannenbijbel wordt verwacht in april 2017

Mannenbijbel
Op 13 oktober is in Amersfoort de kennismakingsuitgave van de Mannenbijbel gepresenteerd.
Aanvankelijk was er wat aarzeling bij hoofdredacteur Wim Markus bij het idee ‘Mannenbijbel’, maar toen hij dacht aan alle mannen die hij kende verdween die terughoudendheid. Mannen zijn zeker niet hetzelfde als vrouwen. Zo houden mannen ervan een gesprek te starten met een feitje dat ze ergens gelezen hebben. Wat zou het mooi zijn als zij een Bijbel krijgen met allerlei afbeeldingen, tabellen en weetjes die hen triggeren de Bijbel te gaan lezen.

Inmiddels wordt al vier jaar gewerkt aan de Mannenbijbel. Hij bevat de volledige tekst van de Herziene Statenvertaling, voorzien van extra teksten, weetjes en mannelijke Bijbelse figuren. Ieder Bijbelboek is voorzien van een inleiding welke ingaat op de verantwoordelijkheid van de man voor zijn eigen geloofsleven, voor zijn omgang met anderen en de samenleving.

Uitgeverij Royal Jongbloed is blij met de diversiteit binnen de kernredactie. Dit maakt het mogelijk om met een Bijbel te komen voor alle christelijke mannen. De kernredactie wordt gevormd door:
Wim Markus - emeritus predikant
Mark de Boer - directeur uitgeverij Ark Mission
Ruben Flach - directeur Opwekking
Kees Ritmeester – opleidingsmanager Driestar Hogeschool
Willem Jan van der Toorn - Christelijk-gereformeerd predikant

De Mannenbijbel verschijnt naar verwachting april 2017