MenuMenu

Nieuw boek van Nabeel Qureshi op komst

Nabeel Qureshi is de auteur van het goed ontvangen boek Ik zocht Allah en vond Jezus. In dit boek beschrijft Qureshi hoe hij als toegewijde moslim langzaam maar zeker de weg vond naar het christendom. Qureshi verkeert in een intellectueel milieu en heeft veel discussies met christenen die hij in de academische wereld ontmoet. Door deze gesprekken en door de bereidheid om eigen overtuigingen te onderzoeken raakte Qureshi uiteindelijk overtuigd van het Christendom. Het boek Ik zoch Allah en vond Jezus is een aanrader voor een ieder die begrip wil krijgen voor moslims en  de grote afstand die er is tussen christelijke en islam-leerstellingen.

In 2016 verscheen de Amerikaanse uitgeverj Zondervan No God but One - Allah or Jesus. A former muslim investigates the evidence for Islam and Christianity. Kok, de Nederlandse uitgever van Qureshi heeft het voornemen om ook dit boek in het Nederlands te vertalen. Dit zal naar verwachting in de eerste helft van 2017 verschijnen.

In No God but One gaat Qureshi dieper in op de belangrijkste vragen rond de twee grootste godsdiensten van de wereld. Hoe verschillen de beide godsdiensten van elkaar? Hoe belangrijk zijn de verschillen? Is een van de twee waar? Is het het waard om alles op te geven voor de waarheid?

Zowel de Islam als het Christendom onderwijzen dat er één God is, maar wie moet er aanbeden worden: Allah of Jezus?

Nabeel Qureshi overleed op zaterdag 16 september 2017 op 34-jarige leeftijd aan de gevolgen van maagkanker.

Meer info over Nabeel Qureshi