MenuMenu

Nieuwe roman Els Florijn op komst

Half maart verschijnt de nieuwe roman van Els Florijn. Dinsdag jl. waren we bij de introductie van Rode papaver. Voor een gezelschap van een aantal Byblos-boekhandels nam Florijn de toehoorders mee in het verhaal van Rode papaver en in 'making of' van deze roman.

Rode papaver is een verhaal dat historische gebeurtenissen als basis heeft. Een verhaal over de waanzinnige wreedheid van de Eerste Wereldoorlog en over de moed van twee verpleegsters in een fronthospitaal, een paar kilometer achter de linie.

Florijn is geen veelschrijver, maar als er iets komt, is het van uitzonderlijke klasse. De research die vooraf ging aan deze roman is, zoals gebruikelijk bij Els Florijn, indrukwekkend en grondig. Met de knappe constructie van dit verhaal verdient ze een plek op het hoofdpodium van de Nederlandse literatuur.

Eerder publiceerde ze Onze Vader, Laatste nacht, Schaduw van de wolf en Het meisje dat verdween, waarmee ze in 2011 de Publieksprijs voor het christelijke boek won. Voor kinderen schreef ze Middernachttrein en Vuur over de stad.