MenuMenu

Ontmoeting Dr. Arnold Huijgen gaat niet door

LET OP ******* LET OP *******

De geplande onmoeting op 22 januari met dr Arnold Huijgen gaat niet door. We hopen deze op een later moment opnieuwe te kunnen inplannen.

******

Rond het boek Lezen en laten lezen van dr Arnold Huijgen organiseert boekhandel de Schuilplaats in samenwerking met diverse Alblasserdamse kerken op woensdag 22 januari een ontmoeting met dr. Arnold Huijgen.
 
De Bijbel is een ingewikkeld boek, en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je hart geraakt wordt? Zijn de Bijbel en het leven twee verschillende grootheden die bij elkaar gebracht moeten worden? Of kun je de Bijbel ánders lezen? Hoe ga je gelovig met de Bijbel om in een wereld waarin deze overbodig lijkt omdat hij niet strookt met het ‘echte’ leven?

Over deze spannende vragen zal het gaan op de avond met dr. Arnold Huijgen, hoogleraar systematische theologie aan de universiteit van Apeldoorn. Huijgen schreef het veelgeprezen boek Lezen en laten lezen – gelovig omgaan met de Bijbel. Dit boek was een van de spraakmakende boeken van het jaar, onlangs nog genomineerd voor theologisch boek van het jaar 2019.

De avond wordt georganiseerd door boekhandel de Schuilplaats in samenwerking met een aantal Alblasserdamse kerken. Heeft u het boek Lezen en laten lezen al gelezen? Kom ook dan vooral langs en neem actief deel door uw vragen te stellen.

Week van Gebed
Het is niet toevallig dat deze avond wordt gepland in de Week van Gebed. Eenheid van christenen is de hoge inzet van de jaarlijkse Week van Gebed, in 2020 gehouden van 19 t/m 26 januari. De Bijbel is voor gelovigen een gemeenschappelijke bron. Toch kan het verstaan van de Bijbel wel voor verschil van inzicht zorgen. De organisatoren hopen met deze lezing een bijdrage te leveren aan het besef dat oude woorden in nieuwe contexten levend en krachtig kunnen blijken te zijn. Culturele verschillen verbleken wanneer je de Bijbel aan het woord laat.

De ontmoeting met dr. Arnold Huijgen is op 22 januari om 20:15, aansluitend aan het gebedsmoment in de Havenkerk, Ieplaan 2 in Alblasserdam. Entree is gratis. U bent van harte welkom!