MenuMenu

Schrijversbezoek van Teuntje de Haan

Op woensdag 13 februari komt Teuntje de Haan  vertellen over haar boek Een muur van Water. Een aangrijpend verhaal over de watersnoodramp in 1953.

Het evenement zal op 13 februari plaatsvinden om 20.00 uur in het Grote Zaal Gebouw De Haven, Leplaan 9 te Alblasserdam. Gratis toegang.

Op deze avond is het boek te koop met de mogelijkheid het te laten signeren door de schrijfster.

Over het boek
Een muur van water gaat over een zoektocht naar een vader die verdween in de rampnacht. In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 wordt Nederland getroffen door een van de grootste natuurrampen die Europa in eeuwen heeft gekend. In enkele uren overspoelt de zee met donderend geweld de grote delen van het land en vinden meer dan 1800 mensen de dood.

Teuntje de Haan is net een kleuter als haar vader in het holst van die nacht vertrekt om mensen te gaan helpen. samen met haar moeder en broertje brengt zij vier bange dagen door op een ijskoude zolder, vergeefs wachtend op zijn terugkeer.

Op basis van haarscherpe herinneringen, ontmoetingen met ooggetuigen, dagboeken en ander uniek bronnenmateriaal reconstrueert De Haan vijfenzestig jaar later wat er precies is gebeurd. En wie haar vader eigenlijk was.

Teuntje is geboren in Alblasserdam en groeide op in Bleskensgraaf.