Menu Menu

RECEPTEN UIT DE JOODSE KEUKEN Reviews (0)

RECEPTEN UIT DE JOODSE KEUKEN - POLAK & POLAK - 9789061005995
De eerste uitgave van Bea Polaks Recepten uit de Joodse Keuken verseheen in 1955. Sindsdien is het een klassieker die in geen enkel Joods huishouden onrbreekt. Meer dan vijftig jaar en inmiddels twee generaties later staat het boek in de boekenkast van kinderen en kleinkinderen, vaak met ezelsoren en vetvlekken op de bladzijden van de kippen-soep, de gremsjelies, de pesachschotel en de boterkoek.
Deze nieuwe editie van Recepten uit de Joodse Keuken werd door Bea Polak en haar twee dochters geheel herzien en verbeterd. Het bevat de bekendste gerechten uit de Ne-derlands-Joodse keuken. Daarnaast bevat het een aantal unieke, bijna vergeten Nederlands-Portugees Joodse recepten, zoals prioletes (matzemeelkoekjes) en patinhos (eend), en zijn er recepten uit de moderne Isra sche keu ken toegevoegd.
Recepten uit de Joodse Keuken is een kookboek voor mensen die zich met heimwee de gerechten uit hun jeugd herin-neren, en voor mensen die willen kennismaken met een zeer gevarieerde en veelzijdige kook- en eetcultuur.
Na de Tweede Wereldoorlog was er van het Joodse cul-tuurgoed in Nederland weinig over.'Geen van mijn vriendinnen, en ikzelf ook niet, wist meer hoe bepaalde Joodse gerechten klaargemaakt moesten worden,'herin-nert Bea Polak zich. Na de oorlog begon ze die traditione-le recepten te achterhalen, wat resulteerde in Recepten uit de Joodse Keuken.
Auteur:
POLAK & POLAK
Uitvoering:
paperback
Pagina's:
208 pagina's
NUR code:
Kookboeken (>12 jaar) (246)
Artikelnr:
9789061005995
NSTC:
500668142   Bekijk andere edities
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
20,50
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review