Menu Menu

VROUWENBIJBEL [HSV] Reviews (0)

VROUWENBIJBEL [HSV] - SCHAAP-JONKER (RED.) - 9789065394019
De Vrouwenbijbel is een speciale editie van de Herziene Statenvertaling gericht op vrouwen.
Een Bijbel in deze vorm verschijnt voor het eerst in Nederland. In het Engels, Duits, Spaans en Zuid-Afrikaans verschenen al eerder Bijbels speciaal voor vrouwen.

Inkijkexemplaar

Omdat vrouwen vaak allerlei contacten tegelijk onderhouden en het druk hebben met veel zaken zoals gezin, kerk, vriendinnenkring, werk of studie kun je best stellen dat vrouwen sterk gericht zijn op relaties. In deze Bijbel wordt hier in het bijzonder aandacht aan geschonken.

In de Vrouwenbijbel is de volledige bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling opgenomen. Daarnaast is er een grote hoeveelheid extra materiaal te vinden, dit is als studiemateriaal te gebruiken. Aan ieder hoofdstuk zijn strooiers toegevoegd. Dat zijn kleine tekstjes die je willen helpen om de verbinding te maken tussen de tekst en je eigen leven.

Ruim 70 vrouwelijke vrijwilligers hebben meegewerkt aan de Vrouwenbijbel. Dit zijn niet allemaal theologen, het is een brede groep. Het was een flinke klus om al die teksten in een overeenkomend format te plaatsen. Maar de deadline - 2016 - is gehaald. De vrouwen schreven o.a.
- themapagina’s,
- meditaties,
- biografieën
- inleidingen op bijbelboeken.
In de Vrouwenbijbel worden bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen onder de aandacht gebracht. Ook de naamloze vrouwen worden behandeld, zoals de vrouw bij de put. Ten slotte zijn er een encyclopedie en een bijbelleesrooster in opgenomen.

Wie de standaardbijbel kent en vanuit een bepaalde hoek graag verder wil nadenken over Gods woord zal aangenaam verrast zijn door deze bijbeluitgave voor vrouwen.

Het binnenwerk is full colour en de Bijbel bevat ruim 2000 bladzijden.

Jongbloed werkt ook aan een Bijbel speciaal voor mannen.
Dit najaar verschijnt alvast een kennismakingsuitgave. Jongbloed hoopt de Mannenbijbel uit te kunnen brengen in het voorjaar van 2017, maar houdt nog een slag om de arm.

De redactie van de Vrouwenbijbel werd gevormd door hoofdredacteur Hanneke Schaap-Jonker en de kernredactie Rieke den Hertog-van’t Spijker, Almatine Leene, Hennie Marsman, Magda Reinders-Kater, Eline van Vreeswijk, Paulien Zeeman-Lens en Christien Bos.

Auteur:
SCHAAP-JONKER (RED.)
Pagina's:
2200 pagina's
NUR code:
Bijbels (701)
Artikelnr:
9789065394019
NSTC:
500033944   Bekijk andere edities
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
62,50
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review