MenuMenu

ZOVEEL LIEFDEReviews (0)

ZOVEEL LIEFDE - SCHOUTEN, EDITH - 9789051944372
Zoveel liefde is een intrigerende roman over een invloedrijke vrouw in de negentiende eeuw.

Elisabeth van der Hoop (Betsy) is een dochter van een Groningse burgemeester, en groeit op in welgestelde kringen. Wanneer Betsy vijftien is gaat ze naar een kostschool in Den Haag. In deze stad leert ze Guillaume (Willem) Groen van Prinsterer kennen.

Betsy raakt na hun huwelijk betrokken bij het Reveil, een christelijke stroming die oproept tot persoonlijke bekering en godvruchtigheid op alle levensgebieden.
Later schrijft Willem dat door Betsy ook bij hem 'het geloof van zijn hoofd naar zijn hart is gegaan'. Betsy heeft gedurende heel hun huwelijk veel invloed op hem.

Met name Betsy wordt de inspirator achter het Reveil in Nederland. Ze kan in deze beweging haar geloof én haar maatschappelijke betrokkenheid kwijt. In het bijzonder de zorg voor kinderen heeft haar hart. Zij die zelf geen kinderen krijgt en daar haar leven lang mee worstelt, strijdt te vuur en te zwaard voor haar weeskinderen, wanneer er een misbruikzaak aan het licht komt.

Edith Schouten schreef na jaren van studie en archiefonderzoek een prachtige roman over het leven van deze in haar tijd zeer geëmancipeerde vrouw van een vooraanstaand politicus. Pagina na pagina komt het Den Haag van de negentiende eeuw tot leven, van de voornaamste kringen tot de achterbuurten waar schrijnende armoede heerst.
Edith Schouten is schrijfster en een veelgevraagd spreekster. Ze woont in Arnhem. Eerder schreef ze onder meer Als een mus valt, Als ouder alleen, In vriendschap (met Irene van den Berg) en Maar ik leef nog.
Zoveel liefde is haar eerste roman.   
Auteur:
SCHOUTEN, EDITH
Prijs:
€ 24,95
Artikelnr:
9789051944372
Levertijd:
2 a 3 werkdagen
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review
Gerelateerde producten