Menu Menu

TROOST EN VERBOND Reviews (0) Reserveer

TROOST EN VERBOND - URSINUS, ZACHARIAS - 9789402904819
Troost en verbond bevat een nieuwe, toegankelijke vertaling door drs. Kees de Wildt van twee vroege geschriften van Zacharias Ursinus (1534-1583).
Voorzien van een historische inleiding. De Kleine Catechismus (1561/1562) is een leerboekje voor kinderen, dat uitgaat van de drieslag ellende, verlossing en dankbaarheid. De Grote Catechismus (1562) is een omvangrijker leerboekje voor studenten. Aan de hand van de Apostolische Geloofsbelijdenis, de Tien Geboden, het Onze Vader en de sacramenten slaagt Ursinus erin de begrippen van het christelijk geloof glashelder te omschrijven. Deze geschriften geven een verrassende toelichting op de Heidelbergse Catechismus en laten zien dat in Ursinus de theologische stromen van Wittenberg, Genève en Zürich op harmonische wijze samengaan.

Zacharias Ursinus (1534-1583) was leerling van Melanchthon, Bullinger, Vermigli, Calvijn en Beza. Hij leidde de reformatie van keurvorst Frederik III in de Palts in gereformeerde richting en is vooral bekend als auteur, verdediger en uitlegger van de Heidelbergse Catechismus.
Auteur:
URSINUS, ZACHARIAS
Uitvoering:
hardcover
NUR code:
Theologie algemeen (700)
Artikelnr:
9789402904819
Status:
Nog niet verschenen
Dit artikel is nog niet leverbaar. Neem contact op voor de levertijd.
Prijs:
19,95
Reserveer
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review
Gerelateerde producten