MenuMenu

DRIE GENERATIES LABRIJN OP HOF SOUBURGHReviews (0)Reserveer

DRIE GENERATIES LABRIJN OP HOF SOUBURGH - VEENENDAAL- AMBAGS, BEP VAN - 111131
De familie Labrijn was een boeren familie. Zij boerden 75 jaar op Hof Souburgh. Een Alblasserdams gebied dat ingeklemd ligt tussen de riviertjes de Alblas en de Groep. Via de Kortlandse Kade kon het terrein betreden worden. Door de poort kwam men een andere wereld binnen. Generaties lang werd hard gewerkt om het gemengde bedrijf rendabel te maken en te houden.

Jan MAri Labrijn pachtte in 1932 de hof die bestond uit het grote huis met de schuur, het appelhuis en een paar woningen langs de Groep. Het bijbehorende gras- en akkerland zorgde voor wisselende opbrengsten. Labrijn senior bleef met zijn vrouw op de hof wonen nadat hij het bedrijf had overgedragen aan zijn zonen Wim en Huug.

Ook de volgende genaratie stond te trappelen om verder te gaan en het stokje werd over gedragen aan Huug en zijn zoon Jan Mari junior. Zoals het een jongere generatie betaamt, wilde Jan veranderingen aanbrengen, met name in de schuur. De verhuurders echter gaven geen toesteming en gingen niet akkoord met de plannen. Dit luidde het einde in van een lange periode. Toen Jan bij ene noodlottig ongeval om het leven kwam, betekende dit een definitief einde van het Labrijn-tijdperk.

Bep van Veenendaal publiceerde eerder het boek Alblasserdamse schoolkampen in de Drunense duinen. Dit boek schreef zij op verzoek van Huug en Corry Labrijn. Het is uitgegeven door de stichting Publicaties van de Historische Vereniging West Alblasserwaard.
Auteur:
VEENENDAAL- AMBAGS, BEP VAN
Prijs:
14,95
Artikelnr:
111131
Status:
In herdruk
Dit artikel is tijdelijk niet leverbaar. Neem contact op voor de levertijd.
Reserveer
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review