Menu Menu

SMAAK VAN DE AMISH Reviews (0)

SMAAK VAN DE AMISH - WILMINK, HAN - 9789043521987
Het geheim van een eenvoudig leven

Han Wilmink (auteur van Bijbels Culinair) duikt onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Een leven dicht bij de natuur zonder inmenging van buitenaf. Wilmink loopt mee met de Amish op de boerderij en bezoekt een markt, een kerkdienst en een bruiloft en `serveert de lezer de daarbij passende gerechten alsmede smakelijke variaties.

Wat onderscheidt de Amish-bevolking van anderen in hun omgang met eten? Han Wilmink verdiepte zich in hun (eet)cultuur, religie en leefstijl tijdens een reis langs Amishgemeenschappen in Pennsylvania.

Hij zegt: “Puur koken met wat de eigen grond je oplevert, met de seizoenen mee en zonder pakjes en zakjes, dat is nu ‘hot’ in culinaire kringen maar voor de Amish is dat vanzelfsprekend. In deze tijden van crisis kunnen we volgens hem op het gebied van consuminderen en duurzaamheid best iets van de Amish opsteken. “Zij meten de waarde van hun bestaan niet af aan hoeveel ze bezitten maar wat ze voor elkaar als mensen kunnen betekenen. Bij hen staat het genieten van het genoeg voorop.”
Auteur:
WILMINK, HAN
Uitvoering:
hardcover
Pagina's:
192 pagina's
NUR code:
Keuken per land en streek (442)
Artikelnr:
9789043521987
NSTC:
500016491   Bekijk andere edities
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
27,99
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review