MenuMenu

BACHBIJBEL (3 DELEN IN HOUTEN KIST)Reviews (0)

BACHBIJBEL (3 DELEN IN HOUTEN KIST) - 9789051943924
Bachbijbel: De eigen Bijbel van Johann Sebastian Bach in een unieke heruitgave.

Johann Sebastian Bach leefde van 1685 tot 1750, ruim driehonderd jaar geleden. Een onverwachte hoeveelheid  documenten uit zijn leven is bewaard gebleven. Slechts één document is ons overgeleverd dat voor niemands ogen bestemd was, maar alleen voor Bach zelf. Dat is de Bijbel van Bach met daarin zijn persoonlijke aantekeningen. Waarschijnlijk zag naast Bach alleen zijn vrouw Anna Magdalena deze aantekeningen.

De Bijbel was voor Bach geen boek dat stond te verstoffen op de boekenplank, of louter een bron voor zijn muziek. Bach bestudeerde de Bijbel nauwgezet. Hij onderstreepte zinnen, hij schreef opmerkingen in de kantlijn, verbeterde zetfouten en voegde zelfs ontbrekende woorden uit citaten van Luther toe.

De Bach-Bijbel is ook bekend als de Calov-Bijbel. Abraham Calovius verzorgde de driedelige uitgave. De Bach-Bijbel is naast een Bijbel ook een Bijbelcommentaar. Calov voegde aan de Bijbeltekst kanttekeningen en commentaren toe. Daarvoor maakte hij gebruik van de werken van Luther.

De Bach-Bijbel is dus niet alleen een heel bijzonder emotioneel monument: lezen in de Bijbel die Bach las.
Maar ook een rechtstreekse opening naar de geestelijke leefwereld van Bach: door deze teksten werd Bach ondersteund en voedde hij zijn geloof.

Hier kunt u een video bekijken van Dr. Thomas Rossin, deskundige op het gebied van de Bach-Bijbel.

U kunt nu inschrijven op deze bijzondere, volledige fascimile-heruitgave, waarbij het origineel tot in details gereproduceerd wordt. De prijs van deze unieke uitgave bedraagt €5500,00. Maar bij voorintekening krijgt u een korting van € 700,-

            
Prijs:
€ 4.800,00
Artikelnr:
9789051943924
Levertijd:
2 a 3 werkdagen
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review