MenuMenu
Banner
Over het boek
De bijenhouder van Aleppo, geschreven door Christy Lefteri, is een hartverwarmend liefdesverhaal over bootvluchtelingen Nuri en Afra.

‘Dit is een roman van internationale betekenis. Sterk uitdagend, hij blijft je bij en opent je ogen.’ – Heather Morris, auteur van ‘De tattoeëerder van Auschwitz’

‘De bijenhouder van Aleppo is een verhaal vol verlies, liefde, veerkracht en hoop over een stel dat vanuit Syrië naar Groot-Brittannië vlucht. Net als bij vergelijkbare boeken als De vliegeraar en De tatoeëerder van Auschwitz kan het niet anders zijn dan dat dit pleidooi voor menselijkheid je raakt en misschien zelfs inspireert.’ – THE GUARDIAN

Het verhaal
Nuri is bijenhouder, zijn vrouw Afra kunstenares. Samen met hun zoontje Sami leiden ze een eenvoudig, maar rijk leven in Aleppo, totdat er een schaduw valt over hun land. Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, besluiten ze te vluchten.
Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami. Het enige wat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: ‘Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.

Feiten en cijfers
De bijenhouder van Aleppo is dé internationale bestseller van deze zomer. Het boek is inmiddels in 16 talen vertaald en staat in de ranglijst op nr. 5 in Engeland en op nr. 1 in Ierland. Het boek is vanaf 28 mei 2019 in Nederland te koop.
Over de schrijfster
Christy Lefteri is geboren en getogen in Londen en studeerde Creative Writing. In 2016 en 2017 deed ze vrijwilligerswerk bij een vluchtelingenopvang in Athene. Daar hoofde ze vele hartverscheurende verhalen van mensen die hun door oorlog verwoeste land moesten ontvluchten. Daar ontstond dan ook het idee voor De bijenhouder van Aleppo.
Laatste nieuws Bekijk alles

Ontmoeting Dr. Arnold Huijgen gaat niet door

Geplaatst op: 31-12-2019
LET OP ******* LET OP *******

De geplande onmoeting
Lees meer

Decemberzegels 2019

Geplaatst op: 31-10-2019
Decemberzegels 2019, zo werkt het:

- Eerste verkoopdatum: 4
Lees meer

Verandering bij PostNL

Geplaatst op: 04-09-2019
De Schuilplaats verzendt bestellingen via PostNL. Dit zodat deze snel
Lees meer

De Schuilplaats & Evangelische traktaatzending

de winkelingang van Boekhandel de Schuilplaats
  • Afhalen of bezorgen
  • Voor 16.00 uur besteld, zelfde dag verwerkt
  • Op 3 min. vanaf A15 (afrit 22)