Menu Menu

DE ZIEKTE TOT DE DOOD Reviews (0)

DE ZIEKTE TOT DE DOOD - KIERKEGAARD, SOREN - 9789055739127
Vertaling: Paul Cruysberghs
Eindredactie van dit deel: Frits Florin&Karl Verstrynge
Met een nawoord van: Karl Verstrynge

In 1849 verscheen van de hand van het pseudoniem Anti-Climacus een cruciaal werk in het oeuvre van Søren Kierkegaard, met de raadselachtige titel De ziekte tot de dood. Dit naar eigen zeggen'uiterst waardevol'geschrift wil de lezer bewust maken van de alom verspreide ziekte van de vertwijfeling en biedt daarbij inzicht in de grammatica van de menselijke existentie. Het boek vormt een tweeluik met het eveneens aan Anti-Climacus toegedichte Oefening in christendom, dat een jaar later verscheen. De'buitengewone'thematiek en de onverholen kritiek op het christendom droegen er toe bij dat beide geschriften slechts gepubliceerd werden na een lange en intense innerlijke deliberatie van de auteur. Samen maken ze de kern uit van het'tweede deel'van Kierkegaards schrijverschap.

De ziekte tot de dood vormt het vijfde deel in de serie Kierkegaard Werken. Het boek wordt uitgegeven in samenwerking met de'Redactieraad Kierkegaard Werken'(www.kierkegaard.be) en de Søren Kierkegaard Skrifter (uitgegeven door het'Søren Kierkegaard Research Centre'te Kopenhagen, www.sk.ku.dk).

Uitgeverij Damon is in samenwerking met de'Redactieraad Kierkegaard Werken'de Nederlandstalige partner van de nieuwe kritische Deense editie Søren Kierkegaard Skrifter (©), waarop de serie Kierkegaard Werken is gebaseerd.
Auteur:
KIERKEGAARD, SOREN
Serie:
Kierkegaard Werken  Bekijk serie
Uitvoering:
hardcover
NUR code:
Filosofie algemeen (730)
Artikelnr:
9789055739127
NSTC:
500135577   Bekijk andere edities
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
26,90
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review