Menu Menu

DE ZON GAAT ONDER Reviews (0)

DE ZON GAAT ONDER - KOOTEN, R. VAN - 9789088971778
De zon gaat onder is een boek met 40 bijbelstudies die gaan over het leven van Jakob, de vader van de twaalf stammen van Israël.

Dit eerste deel laat goed zien dat Jacob een chaos van zijn leven maakt. De auteur noemt niet zonder reden als detail bij Jakobs vlucht voor Ezau dat de zon ondergaat, als hij Bethel nadert. Er breekt een donkere tijd aan van leugen en bedrog.

Jakob is een man van vlees en bloed, zijn geschiedenis is confronterend voor Israël en voor de lezer. De bijbelstudies tonen aan dat God niet de uitblinkers verzamelt tot Zijn Kerk, maar verloren zondaren. In het leven van Jakob  zien we ook dat genade echt alleen genade is.

De zon gaat onder kan gebruikt worden voor persoonlijke bijbelstudie maar is ook geschikt voor kringen. In de bijbelstudie staan (gespreks)vragen en er is ruimte voor het maken van notities. In speciale tekstvakjes worden bijzonderheden vermeld en is de rode draad in het verhaal van Jakob goed te volgen.

Dr. R. van Kooten (1950) is emeritus predikant en gastdocent ethiek en homiletiek aan het Hersteld Hervormd Seminarie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Auteur:
KOOTEN, R. VAN
Serie:
Jakob  Bekijk serie
Deel:
1
Pagina's:
240 pagina's
NUR code:
Geloofsopbouw (707)
Artikelnr:
9789088971778
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
10,00
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review