MenuMenu

Als ik jou was: nieuwste boek Lynn Austin verschijnt DV in september 2020

Van bestsellerschrijfster en achtvoudig Christy Award-winnende auteur Lynn Austin komt een opmerkelijke roman over zusterschap en zelfontdekking tegen de achtergrond van WO II. Medio september 2020 verschijnt het nieuwste boek van Lynn Austin in het Nederlands. De nieuwe roman Als ik jou was begint als de Tweede Wereldoorlog op uitbreken staat.

Synopsis:
1940. Eve en Audrey zijn zo verschillend als twee vrienden kunnen zijn sinds de dag dat ze elkaar ontmoetten in Wellingford Hall, waar Eve's moeder dienst deed als dienstmeisje voor Audrey's moeder. Als jonge vrouwen worden die verschillen een polariserende kracht... totdat een grotere dreiging - nazi-invasie - hen herenigt. Nu Londen wordt geconfronteerd met meedogenloos bombardement, gaan Audrey en Eve de strijd aan als ambulancechauffeurs, waarbij ze samen constant gevaar bestrijden. Een in Engeland gestationeerde Amerikaan brengt dromen van een betere toekomst voor Audrey dichterbij, en de ineenstorting van het klassensysteem geeft Eva hoop op een toekomst met Audrey's broer.

1950. Na de oorlog verlaat Audrey Clarkson haar landhuis in Engeland voor een nieuwe start in Amerika met haar zoontje. Als weduwe en oorlogsbruid heeft Audrey de steun nodig van haar Amerikaanse schoonfamilie, die ze nooit heeft ontmoet. Maar ze komt erachter dat haar oude vriendin Eve Dawson zich de afgelopen vier jaar anders heeft voorgedaan. Het ontrafelen van dit bedrog zal de geheimen van Audrey en Eva - en de gecompliceerde geschiedenis van hun vriendschap - naar de oppervlakte brengen.


In de VS verscheen de roman als If I were you: a novel bij Tyndale House Publishers. Het boek wordt gezien als een van de beste romans die Austin geschreven heeft. In Nederland begon haar doorbraak met Eva's dochters. Dit verscheen onlangs opnieuw in een hernieuwde paperback-uitgave.

Reserveer nu en ontvang Als ik jou was als eerste of bekijk alle andere boeken van Lynn Austin.