MenuMenu

NBV21 is de naam. De nieuwste Bijbelvertaling van Nederland

De NBV is belangrijkste bijbelvertaling in de Nederlandse taal. Van deze vertaling is verschenen op 13 oktober 2021  een verbeterde versie.

Bij de verschijning van de NBV in 2004 is al voorgesorteerd op een revisie nadat de vertaling gebruikt en beproefd zou zijn door kerken, individuele lezers, theologen en andere professionals.

Bij de revisie is elke vers opnieuw aan de brontekst getoetst. Daarnaast zijn neerlandistieke fouten verbeterd en kwam er nog meer aandacht voor concordantie. Belangrijk onderdeel van het revisieproces waren de duidenden lezersreacties die het Bijbelgenootschap ontving n.a.v. de NBV. 12.000 van deze suggesties werden doorgevoerd in de NBV21.

Het uitgebeide en zorgvuldige revisieproces heeft geleid tot een herziene NBV die over de hele linie consistenter, evenwichtiger en leesbaarder is geworden. Met de verschijning van de NBV21 komt een eind aan een vertaalproject dat ruim 30 jaar in beslag heeft genomen. Van de NBV werden in 17 jaar 2.000.000 exemplaren verkocht.

De NBV21 is verkrijgbaar in 14 uitvoeringen: van standaard tot luxe en van compact tot kanselbijbel. Veel aandacht is besteed aan het ontwerp, de paginaopmaak, het lettertype het materiaalgebruik.

Bekijk alle edities in de NBV21 shop of lees hier ons uitgebreide verhaal over deze nieuwe Bijbel.