MenuMenu

Welke boeken verschijnen er in het najaar van 2021?

Het najaar van 2021 staat bol van de nieuwe items. Op dit moment - april 2021 -  zijn onze inkopers in overleg met uitevers over het najaarsprogramma. Al vroeg bereiden we ons voor op belangrijke items en denken we met andere partijen uit he boekenvak na over hoe belangrijke nieuwe items tot een succes te maken. We zijn er van overtuigd - en de cijfers uit onderzoeken bevestigen dit  - dat nieuwe sensaties op boekengebied in de boekwinkels tot leven en tot bloei komen, en niet in webshops.

In een recent gesprek met vertegenwoordigers van VBK Media spraken we over het nieuwste boek van Henk Binnendijk over Job. Dit moet in het najaar van 2021 verschijnen. Op DV 19 oktober 2021 verschijnt het langverwachte deel 3 van de trilogie Onderweg naar Zuid-Afrika met de titel Een thuis in Afrika. Iets eerder, in september 2021, verschijnt de nieuwe roman van Lynn Austin. Een lied in de schaduw speelt voor een deel in Nederland tijdens de oorlogsjaren. Wat op dit moment nog bijna niemand weet, is dat er later in het jaar nog een nieuw boek van Lynn Austin verschijnt... Deze novelle is een vervolg op Als ik jou was en belooft een hartverwarmend kerstverhaal te worden.

Onder het nieuw vorm te geven label Feel good met een hart zal er meer verschijnen voor de liefhebbers van Karen Kingsbury, maar dan van nieuwe auteurs zoals Courtney Walsh en Irene Hannon.

Marlies Medema veraste dit jaar met haar debuut Papieren paradijs. Ze doet op dit moment research voor een nieuw boek dat waarschijnlijk in 2022 zal verschijnen.

Ook in het najaar van 2021 verschijnt een belangwekkende nieuwe bijbeluitgave. De NBV21 is de opvolger van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004. De NBV heeft een grondig revisieproces ondergaan en komt nu in een verbeterde, gepolijste editie uit. [...]. Lees over de achtergronden van de NBV21 in ons uitgebreide artikel of bekijk alle uitvoeringen die zullen verschijnen.