Menu Menu

GEDACHTEN Reviews (0)

GEDACHTEN - PASCAL, B. - 9789085068310
In dit boek verwoordt Blaise Pascal met grote hartstocht en scherpte het grote wijsgerige vraagstuk van zijn tijd: het probleem van de verhouding tussen de nieuwe wetenschap en het christelijk geloof.

Het is de onvoltooide apologie die in 1670 postuum als de Pensées is uitgegeven. Door het nog steeds zeer actuele thema past dit boek uitstekend in de reeks Grote Klassieken.

Blaise Pascal (1623-1662) was een geniaal wiskundige en natuurkundige en staat bekend als de grondlegger van de waarschijnlijkheidsrekening. Hij werd echter vooral bekend door zijn filosofisch-theologische geschriften. Na Pascals dood vond men talrijke notities en bundels papieren die bedoeld waren als apologie van de christelijke godsdienst. Deze onvoltooide apologie werd postuum als de Pensées uitgegeven. Hierin is ook opgenomen het Memoriaal, de neerslag van een diep religieuze ervaring die Pascal in de nacht van 23 november 1654 had en opent met de woorden: 'God van Abraham, God van Isaak, God van Jacob, niet der filosofen en geleerden.'

Auteur:
PASCAL, B.
Uitvoering:
hardcover
NUR code:
Filosofie algemeen (730)
Artikelnr:
9789085068310
Status:
Uitverkocht
Dit artikel is niet meer leverbaar. Neem contact op voor meer informatie of alternatieven.
Prijs:
47,50
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *
* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review