MenuMenu

DE GROTE LEIDER EN DE STRAALJAGERPILOOTReviews (0)

DE GROTE LEIDER EN DE STRAALJAGERPILOOT - HARDEN, BLAINE - 9789460038563
Kim Il-sung, Eeuwige President van de Republiek van Noord-Korea. Grondlegger van de Kim-dynastie en schepper van een allesdoordringende persoonsverheerlijking, regeerde de natie met autocratische hand. Hij geldt als een megalomane Sovjetmarionet die zijn land in een verschrikkele oorlog met de Verenigde Staten stortte.

Terwijl Kim Il-sung zich de status van goddelijk heerser aanmat, was er één jonge luitenant in de Noord-Koreaanse luchtmacht die zich niets van de Grote Leider aantrok. Jarenlang veinsde MiG-piloot No Kum-sok liefde voor Kim Il-sung, totdat hij kans zag aan de ijzeren greep van de dictator te ontsnappen. Hij vluchtte met een gestolen jachtvliegtuig naar Zuid-Korea, waar hij het toestel overdroeg aan de Amerikanen en asiel kreeg. De vlucht van No Kum-sok joeg een schok door de wereld en zette Kim Il-sung aan tot een bloedige wraak.

Op basis van nieuwe documenten uit Chinese, Russische en Amerikaanse archieven renconstrueert Blaine Harden een razend spannend ontsnappingsverhaal, dat een verrassende nieuwe kijk geeft op de langstlevende totalitaire staat ter wereld.

Blaine Harden (1952) is journalist voor onder meer The New York Times en The Washington Post en auteur van de internationale bestseller Vlucht uit Kamp 14
Auteur:
HARDEN, BLAINE
Prijs:
€ 10,00
Artikelnr:
9789460038563
Levertijd:
2 a 3 werkdagen
In winkelwagen
Reviews (0)
Plaats uw review
Schrijf hieronder je review!
Sterren
Naam *
E-mail *
Titel *
Bericht *

* = verplicht
Uw naam
Uw beoordeling
Schrijf de eerste review